Ti si ovdje : Home // Novosti // Humor // Kauboji i Indijanci

Kauboji i Indijanci

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Petak, 29 Svibanj 2009 23:39

U Zagrebu su izgleda mnogi domišljati kada treba oderati narod i zadržati postojeći monopol. Jedan takav primjer vidjeli smo kada je Udruženje zagrebačkih taksista (1100) u znak potpore Milanu Bandiću za drugi izborni krug obećao da će danas od 10 do 14 sati s određenih lokacija besplatno prevoziti građane po wanZagrebu. Oni koji su se prerano obradovali, tek su u sredini teksta  bili obavješteni da će ovu pogodnost imati samo ako su prvi klijent taxi “bandićevca”. U gradu koji ima najmanje 9 milijarda kuna duga, danas svak svakoga “voza”, a blagajna je samo praznija, naravno u ovom slučaju osim ovih “dobročinitelja” i vjerojatno izbornog im kandidata.

Ministarstvo financija donijelo je propis koji bi državi trebao pomoći da kontrolira odgovara li imovina pojedinog građana njegovim prihodima ili ju je stekao zaradom na koju nije platio porez. Tako će poreznici moći zatražiti od svakoga tko u Hrvatskoj ima prebivalište da u posebnoj izjavi da podatke o svojim nekretninama, stanovima, kućama, zemljištu… U izjavi se traži popis imovine sličan imovinskoj kartici državnih dužnosnika, a građani će morati navesti i iz kojih su je izvora stekli.

Nakon nebrojnih skandala, afera i muljaža, ovako nešto nam usvajaju oni koji su svih ovih godina zato zaslužni da nam se zemlja, ako je vjerovati analizi The Heritage Foundation, nalazi na korupcijskoj listi zajedno s Albanijom, Ugandom, Rumunjskom, Mongolijom, Namibijom, Kolumbijom… A od četrdeset i tri europske države, Hrvatska je na samom dnu Europe, i to na trideset i osmom mjestu. U pripremnim odborima ovaj propis imao je radno ime „Tko je jamio jamio!“.

U našim krajolicima je puno toga smrdljivo, pa je tako kandidat za gradnonačenika Splita Željko Kerum u jednoj izjavi svog protukandidata Ostojića prozvao da je “špijun, genetski zao i loš čovjek”. A kao razlog navodi se da je potonji u šali Kerumu nadjenuo indijansko ime Bijeli prah, očito aludirajući na navodno Kerumovo uzimanje droge.

Tako će se i dalje u zemlji koja njeguje “susjedstvo”s brojnim egzotičnim zemljama nastaviti igra kauboja i Indijanaca koji su već odavno između sebe rasparčali najveće vrijednosti  ne samo iz “poštanske kočije”, a dobar dio i ostalim kaubojima s divljeg Zapada više-manje poklonili.

Valja još samo “stoku” podjeliti. (Samo)žigosanje je obično u područnoj školi i to svake četvrte godine. A za “sijeno” su se ove godine, između ostalih, pobrinuli i zagrebački taksisti.

Autor: Susjed.

© Christian - Fotolia.com

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 5081 posjetitelja online

Novi komentari