Ti si ovdje : Home // Priče // Priče Milana Krište // Možda je to u modi

Možda je to u modi

IspisE-mail Autor Milan Krišto Petak, 05 Prosinac 2008 11:30

josko_susaDa li je to bilo za 29. studeni ili za 01. svibnja, ne zna se točno, ali se znalo i to je bilo normalno za te dane doći kući. Pa praznici su. Svatko tko je u to vrijeme izbivao od kuće koristio je tu prigodu i „bježao“ kući.  

Josko, Milan P., Željko, Zdravko V., Darinko, Dragutin, Žarko, Milan, Boško, Zdravko M., Branko, Stipe i Željko to su činili uredno svake godine dolazeći iz Osijeka u naše selo. Oni su se školovali u Osijeku. 

Taj puta se Josko, Milan P. i Željko ne pojave u isto vrijeme kada su ostali došli. Svi su se pitali kako to da njih još nema. Ni ovi što su došli ranije nisu baš znali pravi razlog njihova kašnjenja pa nisu ništa ni govorili njihovima. Naravno, najviše se zbog toga brinula Joskova mater za Joska. Koga god je od ovih što su došli pitala, nitko joj ništa nije znao reći. To je nju, kao i druge majke, jako brinulo. 

Nakon dan-dva od dolaska ovih prvih, pojave se  „izgubljeni sinovi“. I ništa to ne bi  bilo čudno da sva trojica nisu nosila naočale. Iako je vani bilo oblačno i tmurno, oni su nosili naočale. I u kući su ih na očima imali. Svima je bilo smiješno ali se nisu upuštali puno u ispitivanje zašto ih stalno nose. Vjerojatno su svi mislili da je to neki novi modni trend pa zbog toga nisu pitali kako ne bi ispali „seljaci“ jer ne prate nova modna kretanja.  

Nisu oni mogli tako dugo izdržati s naočalama. Kako je vrijeme još uvijek bilo hladno, njima bi se svaki puta kada bi izvana ušli u tople sobe, naočale zamaglile. Oni tada ništa ne bi vidjeli pa bi, bez obzira na to, ostavljali naočale na očima i doslovce po sobi bauljali tražeći gdje će sjesti.  

„Maske“ su tada počele padati. Kako to nisu mogli izdržati, ipak su skinuli naočale. Svi su imali što vidjeti. Oko očiju je svakome od njih bilo sve tamno plavo od silnih udaraca koje su u Osijeku dobili. Tada su ispričali kako su imali gadan okršaj sa osječkim huliganima u disco klubu Bastion u osječkoj Tvrđi kojom prilikom su oni izvukli deblji kraj.  

Ipak to nije bilo u modi.
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 338 posjetitelja online

Novi komentari