Ti si ovdje : Home // Novosti // Kultura // Baština livanjskoga kraja

Baština livanjskoga kraja

IspisE-mail Autor Antonija Čičak ‎ Četvrtak, 09 Prosinac 2010 19:09

bastina_livanjskog_kraja03.12.2010. u Zagrebu, u Livanjskoj zajednici svečano je promovirana knjiga "Baština livanjskoga kraja" autora Marka Vujeve koja obuhvaća razdoblje potkraj 19. i 20. st. etno-kulture livanjskog kraja. Knjiga nudi povratak u nekadašnji način življenja popraćen usmenom predajom naših roditelja, baka, djedova... Svakako je idelan poklon za naše najmilije koji će ih zasigurno vratiti u njihovo djetinjstvo i mladast. U knjizi su posebno obrađena sela Vidoši, Zagoričani i Potočani.
Knjiga je plod 15-godišnjeg prikupljanja građe o folklornoj baštini livanjskoga kraja za razdoblje od kraja 19. pa do početka 21. stoljeća.
S tekstom i preko 500 fotografija, te punim intenzitetom kazivača i izvođača, nedvojbeno svjedoči o tradicijskoj kulturi spomenutog područja.
Knjiga nudi veliko znanje o bogatstvu tradicijske kulture i načina življenja naših predaka.
Po mišljenju brojnih znanstvenika, jedinstveni je primjer prezentacije tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini (pa i u RH).
Promotori su bili:
- Dr.sc. Tvrtko Zebec - Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
- Dr.sc. Ante Pelivan - Urednik
- Stjepan Bahert - dramski umjetnik i etnograf

Knjigu po primjerenoj cijeni možete nabaviti pozivom na sljedeće brojeve telefona: 00387 34 202 896 ili 00387 63 803 846 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


LiZa_bastinaLiZa_bastina01
LiZa_bastina02LiZa_bastina03









LiZa_bastina04
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 280 posjetitelja online

Novi komentari