Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Kriza, kriza - e, pa šta je

Kriza, kriza - e, pa šta je

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Ponedjeljak, 19 Siječanj 2009 15:03

Kriza, kriza - e, pa šta je,
ako j’ kriza, nije lav!
Kriza, kriza - pa neka je,
ne boji se ko je zdrav!

pisma2Eto dopustio sam si da “čika” Jovinu pjesmicu malo prilagodim ne baš najboljoj gospodarsko-financijskoj situaciji. Zadnjih dana na sve strane crne vijesti, a nismo ni svjesni da najcrnje tek dolazi. Još nitko izgleda nije pritisnuo do kraja “reset” gumb.

Tako kod Večernjaka u naslovu stoji: “Luda prodaja konjaka i pelinkovca pokazatelj krize” i dalje “U Americi se u krizi 30-ih godina najbolje prodavao ruž za usne i alkohol”. A svak bi pomislio tablete za glavobolju i samokresi. E pa nisu Ameri toliko ni ludi, koliko se nekad misli.

Udruga izvornih vlasnika hvarskih nekretnina “Forani”, bivši i sadašnji zaposlenici “Sunčanog Hvara”, te Udruga “Eko Sunčani otoci” su poduzeli akciju egzorcizma”. ORCO. Tako se zove njihov “vrag”. Nismo saznali dali su pozvali nekog svećenika u pomoć. Njihova kriza je već koju godinu stara. Uskoro će u dječiji vrtić ako egzorcizam ne uspije.

U Njemačkoj šefu “Deutsche Bank” isti dan kada se objavio, prvi put nakon rata, minus od ohohoo milijardi pozlilo, i završio u bolnici.  Svemu  dođe kraj. Na to bi mu gore navedeni pjesnik poručio: “Kad bi lebac pado s neba, svak bi imo kolko treba”.

“Financijska kriza može biti dobra za Hrvatsku” stoji u Business.hr. Amaterske gluposti kao i prije točno godinu dana kada je na naslovnoj stranici u Lideru stajalo: “Oporavak burze krajem godine”.

Dok drugi razmišljaju kakve će sve još posljedice nastupiti, “najsretniji” su izgleda Islanđani. Oni su sve prokockali što se prokockati moglo. A pobjeći s otoka znaju da ne ide tek tako jednostavno. I bolje da je tako. Posebno ako budu primjenili “američki recept”.  Inače tko bi mogao prihvatiti još toliko (mogućih) alkoholičara i šta ti ja sve znam.

U Zagreb se javila i sama kriza. Poslala poruku preko Pollitike gdje stoji: “Dragi Ivo, prestani se izvlačiti na mene i priznaj ljudima da si nesposoban. Tvoja globalna kriza”. Nismo upoznati dali je prozvani gospodin odgovorio.

A neznamo ni dali će nam Ivo moći mirno spavati. To će vjerojatno moći samo oni koji nisu u kredama i koji nemaju x² raznobojnih kartica. Umjesto pelinkovca njih će smiriti druga kitica pjesme ovog srpskog pjesnika:

A šta može kriza meni,
šta mi može, šta mi sme?
Nek mi nosić pocrveni,
eto to je, to je sve!

Autor: Susjed

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 4780 posjetitelja online

Novi komentari