Ti si ovdje : Home // Novosti // Humor // Prijatelji

Prijatelji

IspisE-mail Autor Venancije Mihaljević Srijeda, 28 Studeni 2007 11:06

kioskOva priča se zasniva na istinitim događajima. A glavni likovi su dva prijatelja iz djetinjstva, Frano (Bojin) i Ante (Baćkušin).
Bili si nerazdvojni u djetinjstvu, silom prilika bili su primorani da trbuhom za kruhom, bolji život potraže "na privremenom radu u Njemačkoj". Ali su manje-više kao i većina naših ljudi ostali gore cijeli život.
Frano je većinu svog radnog vijeka sa obitelji proveo u Stutgartu. Dok je Ante proveo u Frankfurtu prodajući novine i cigarete u jednom kiosku.
Nakon mnogo godina, Frano se nađe u Frankfurtu, obilazeći grad nestane mu cigareta. Dođe do kioska, traži cigarete, ali cijelo vrijeme mjeri prodavača. Shvati da je to Ante, Frano je tražio još par sitnica, očekivajući da će ga prijatelj prepoznati. Međutim, Ante je radio svoj posao, navikao na svakakve ljude, pa i na čudne poglede. Nije uopće pokušao shvatiti Franine gestikulacije. Na kraju je Frano, uvidjevši to, odlučio se na očajnički potez. Uzme sve stvari koje je naručio, okrene se i onako usput, dobaci Anti, na hrvatskom: "E sad ti neću ništa platiti!".
Ante je samo gledao prema njemu i bez puno uzbuđenja rekao:"A svakakve šocije i ovde!"

Ovu zgodu je prepričao moj stric ćavan, nadam se da akteri neće zamjeriti.
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 1195 posjetitelja online

Novi komentari