Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Fra Antonio Ivković položio svečane zavjete

Fra Antonio Ivković položio svečane zavjete

IspisE-mail Autor Miljenko Ivković Ponedjeljak, 17 Rujan 2007 19:58

SARAJEVO (FIA) – U Franjevačkom samostanu sv. Nikole, današnji Franjevački međunarodni studentski centar (FMSC) proslavila je 14. rujna Provincija Bosna Srebrena svoj dan. Radilo se o trostrukom slavlju: patronu provincije (Uzvišenje sv. Križa), Kapitulu na rogožinama i svečanom zavjetovanju sedmorice kandidata.

U novom dijelu zgrade na Kovačićima okupilo se oko 200 franjevaca iz svih dijelova Provincije. Prvi dio programa obuhvatio je informativno meditativni program u kojem su ukratko izloženi naglasci dokumenta Izvanrednog generalnog kapitula OFM 2006. u Asizu Gospodin nam govori na putu. Aktualizaciju ovoga dokumenta za suvremeni franjevački životu u Bosni prikazali su fra Ivan Nujić (Bratstvo i poslanje u svjetlu dara), fra Stipo Alandžak (Metodologija Emausa) i fra Petar Jeleč (Smjernice za budućnost: od dobroga ka boljem).
Svečano misno slavlje u nastavku programa predvodio je fra Mijo Džolan, provincijal. Na misu su, uz okupljene franjevce, sudjelovali i mnogobrojni prijatelji Bosne Srebrene iz političkog, kulturnog i javnog života grada Sarajeva te okolnih gradova kao i gosti iz Zagreba, iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Tijekom mise svečane su zavjete položili sedmorica kandidata: fra Ivo Bošnjak, fra Miroslav Jelić, fra Ilija Alandžak, fra Šimo Ivelj, fra Antonio Ivković, fra Marinko Baotić i fra Ilija Dević.
U prigodnoj propovijedi provincijal je istaknuo mističku i političku dimenziju franjevačkoga života i franjevačkih redovničkih zavjeta.

U popodnevnim satima franjevci su nastavili s razgovorom o aktualnim pitanjima Provincije, o položaju franjevaca u aktualnom političkom, kulturnom i društvenom životu te su upoznati s projektom obnove samostana na Kovačićima. 

Dan Provincije Bosne Srebrene

Dan Provincije Bosne Srebrene


www.bosnasrebrena.ba

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 308 posjetitelja online

Novi komentari