Ti si ovdje : Home // Novosti // Kultura // KUD Rudine

KUD Rudine

IspisE-mail Autor Administrator Subota, 10 Travanj 2010 10:25

kud_rudineIdeja, da se formira kulturno umjetničko društvo o župi Vidoši, stara je nekoliko godina, da bi se ozbiljnije počelo razmišljati pred Božić 2009. godine, točnije polovica XII. Mjeseca 2009. godine.
Prvi sastanak (inicijativa) održan je polovicom prvog mjeseca 2010. godine, u prostorijama župne kuće u Vidošima, na kojoj je nazočilo oko 50-ak župljana, župnik fra Pere Kuliš i župni vikar fra Božidar Blažević.
Na tom sastanku izabran je Inicijativni odbor (Stipe Bandov, Josip Perković, Magdalena čečura, Zoran čečura, Tatjana Sučić i Anđelka Mandić) koji su imali zadatak obaviti sve pripremne radnje oko formiranja KUD-a, tj pripremiti Izbornu Skupštinu.

Izborna Skupština je zakazana za 24.siječanj 2010. godine, na kojoj bilo 120 osoba članova skupštine. Donošenjem Odluke o formiranju kulturno umjetničkog društva «Rudine» župa Vidoši, i svih potrebitih akata i upravnih tijela, započelo se prvim koracima, a to je  registracija društva i sve potrebite dokumentacije za nesmetan rad i funkcioniranje društva.
Izbornoj Skupštini nazočili su  fra Božidar Blažević i predsjednici te predstavnici kulturno umjetničkih društava iz Livna, HKUD Dinara, KUD Podinarije i KUD Kamešnica, koji su zaželjeli uspješan i dug rad Društva.

J. Perković 

KUD RUDINE >>>

 

 

&

 

 

Komentari (1)add comment

Kaja Latincic said:

Kaja Latincic
...
smilies/smiley.gifsmilies/wink.gifsmilies/kiss.gifsuper ste
January 25, 2011

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 259 posjetitelja online

Novi komentari