Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Vukovi ponovo u Livnu

Vukovi ponovo u Livnu

IspisE-mail Autor Administrator Srijeda, 18 Travanj 2012 07:10

vukovi_pred_krizemPovodom 20. godišnjice obilježavanja obrane od četničkog napada Koričine, odnosno Livna, pripadnici ratne 5. bojne 4. gardijske brigade koja je zajedno s Livanjskom brigadom branila grad, obišli su nekadašnju crtu obrane. Čedomira Sovulja, Stipu Balića, Dragana Maretića, Željka Taraša i Juru Župu, kao i 1992.,kao i 1992., srdačno su dočekali mještani Priluke.






antoni_rezicOdana je počast svim poginulim braniteljima, položeno cvijeće i upaljene svijeće na središnjem  križu na Koričini. Posebno se prisjetilo Antonia Režića koji je od neprijateljske granate poginuo 13. travnja 1992. za vrijeme tog napada.






drazen_bogdanovic_svijecaIzaslanstvo je potom u Glamoču upalilo svijeću na mjestu pogibije Dražena Bogdanovića, koji je poginuo 15. Travnja 1992. godine u izvidničko-diverzantskoj akciji.Ostatak dana je protekao u ugodnom druženju s domaćinima.







Priluka_godisnjica_zajednickaNa obilježavanju se okupilo stotinjak sudionika obrane livanjskog kraja, a najavljeno je i novo okupljanje 23. 04. ove godine kada se obilježava 20. godišnjica uspješne obrane Rujana i Čelebića.




Tekst preuzet sa http://www.4brigada-zng.hr
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 308 posjetitelja online

Novi komentari