Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Veliki svetac dolazi u Hrvatsku!

Veliki svetac dolazi u Hrvatsku!

IspisE-mail Autor Administrator Utorak, 12 Travanj 2016 07:18

Leopold_Mandic_fotografijaKad je najteže, Bog šalje svetce i proroke

Hrvatska je stala u svakom smislu. Njezini ljudi su pogubljeni na svim dimenzijama. Malo je vjere, malo je molitve, a mnogo teškoća s kojima se trebamo nositi kao narod. Mnogi ne znaju kako dalje. Mnoge obitelji su razorene, mediji tome doprinose! Iako smo katolička zemlja, katolici i njihove vrijednosti koje se odnose na čestitost i  ljudsko dostojanstvo prezentiraju se kao nepoželjne i nazadne. Suprotno od toga naravno postaje poželjno i domino efektom i malim koracima naše društvo se urušava kao i svako društvo koje ostane bez Boga. Tu Bog skače u pomoć ljubljenom narodu. Tada on djeluje preko svojih Proroka i Svetaca. Kao da je čuo krik našeg naroda, u Hrvatsku nam šalje našeg velikog svetca Leopolda Mandića.

sv_Leopold_Mandic_grob‘Ovo je prvi put da je tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u našoj sredini, a i on sam je za života rijetko bio u Hrvatskoj, rekao je gvardijan samostana fra Juro Šimić na sastanku kapucina 8 travnja. Dolazak tijela sv. Leopolda za hrvatske kapucine je velik, povijesni događaj, no dodao je, kako je to i velik događaj za čitav hrvatski narod, kojemu je svetac pripadao i uvijek rado isticao tu pripadnost. Znamo iz života sv. Leopolda kako je on čitavim svojim bićem čeznuo da djeluje među svojim hrvatskim narodom, rekao je o. Šimić, te nastavio: „Znamo da je sv. Leopold lijepo prihvaćen u hrvatskome narodu; posvećene su mu mnoge crkve i kapele, što svjedoči da je prihvaćen kao omiljeni svetac u hrvatskome narodu”, prenosi Ika.

Program: evo kad možete posjetiti svetca

Program boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Godine milosrđa, u Hrvatskoj počinje u srijedu 13. travnja u zagrebačkoj katedrali, gdje svečani doček i liturgiju u 17 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Misnim slavljem u 19 sati predsjeda sisački biskup Vlado Košić, a tom će prigodom hodočastiti i vjernici Sisačke biskupije. Nakon mise slijedi molitveno bdjenje i mogućnost ispovijedi do ponoći.
U četvrtak 14. travnja tijelo sv. Leopolda bit će cijeloga dana izloženo vjernicima na štovanje u katedrali, a nakon večernje mise je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu Sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje nakon svečanog dočeka slijedi bdjenje koje će voditi o. Ivan Ike Mandurić, DI s mladima iz molitvene zajednice iz Palmotićeve, te će mogućnost ispovijedi biti do ponoći. Ako bude vjernika, crkva će ostati otvorena cijelu noć. Tijelo velikog hrvatskog svetca biti će u crkvi Leopolda Mandića na čašćenje vjernicima izloženo sve do ponedjeljka 18. travnja gdje nakon jutarnje mise slijedi oproštaj od vjernika te se svečevo tijelo vozi dalje, u Sloveniju. Sve ovo vrijeme, slavit će se svete mise, a hodočasnici i župe dolaze iz cijele Hrvatske. Podsjetimo, sveti Leopold Mandić proglašen je posebnim zaštitnikom ove godine milosrđa, a postavljen je od strane samog pape Franje kao djelitelj velikih milosti kojemu se možemo utjecati – svi oni koji milost trebaju.

Čudo po Leopoldu Mandiću

Leopold Mandić iza sebe ima velik broj čudesa. Jedno zanimljivo dogodilo se ove godine u veljači dok je tijelo svetca bilo izloženo u Loretu. Dnevni list Il Mattino di Padova, izvijestio je da je jedna žena s teškom infekcijom na licu trebala ići na operaciju, no prije je pošla na hodošašće u Loreto gdje je naslonila svoj obraz na maramicu koja je prethodno bila utkana u relikvija svetog Leopolda. Žena je potpuno ozdravljena, a čudo, o kojem je isvijestio nadbiskup Giovanni Tonucci, papinski delegat za baziliku svetog Antuna i prelat Loreta, Crkva tek treba službeno potvrditi. Sam nadbiskup prenio je kako su “liječnici zadivljeni i pokušavaju naći racionalno objašnjenje fenomena, međutim ne mogu znanstveno dokazati slučaj ozdravljenja.”

Autor: Z. K.

 

Izvor: dnevno.hr

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 4078 posjetitelja online

Novi komentari