Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Neotpisani piromani

Neotpisani piromani

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Srijeda, 21 Siječanj 2009 03:12

pisma3Lošim financijskim vijestima nikad kraja. Tako ovaj vikend stoji da njemačke banke imaju još oko 225 milijarda eura neotpisanih “otrovnih” vrijednosnih papira. Nightmare - to be continued. U Srbiji bi rekli “Povratak (ne)otpisanih”.

Nijemcima, ali ne samo njima, gori pod nogama, a  u nas Milanović poručuje: “Političarima u krizi ne mogu rasti plaće!”. Valjda je mislio “Vrijeme je da se i ja javim za riječ” Poslje toga isti će nastavit spavati svoj zimski san (s vjerojatno većom plaćom).

Potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca, general Josip Skupnjak na jednom skupu: “Tito ima svoje ulice i trgove u čak 17 glavnih gradova svijeta”. Kojih? Naravno nije rekao. Pjongjang, Havana, Harare i tako, moglo bi biti. A gdje drugo. A ni drug Mesić nije mogao da ne doda, pa tvrdi ” Tito i antifašisti su popravili sliku o našoj zemlji”. Dakako, na onoj listi krvnika je se plasirao u top 10.  A kojoj zemlji je popravio?  Onoj što je nema više.

Gradonačelnik Bandić na kraju je uskliknuo ”Smrt fašizmu, sloboda narodu”. Neznam jeli možda pobrkao izjave, ili je htio reći “Fućka mi se”. Je kako je, u jednom forumu nisu sigurni koliko to ima veze s porno filmom “Revolucija još traje”, sa scenom u kojoj se pojavljuju bivši doživotni predsjednik… A o njemu i fašizmu jedan vic: Poslje rata šeta Tito ulicom i sretne stariju ženu, pa joj kaže: “Smrt fašizmu, bako!!!”. Baka odgovara: “I  tebi sinko, i tebiI!!!”.

Kad smo već kod viceva:

U toku bitke na Sutjesci, dotrčava kurir u Glavni štab:
“Druže Tito, pogin’o Sava Kovačević!”
Tito pogleda na sat i reće začuđeno:
“Ti Boga, zar je već podne?”

Nedavno 17. obljetnica međunarodnog priznanja RH. Te 1992. imali smo “Danke Deutschland”, danas gore navedena ekipa pjevuši “Uz Maršala Tita, junačkoga sina nas neće ni pakao smest’…” Nije ih smeo.  Svojedbono su mu, kao što znamo, naglašavali “Nosim kapu sa tri roga i borim se protiv Boga”.

Dok se kod nas još vodi “rat”, mnogi misle kako i u krizi da obrnu lovu. “Spretni” majstori prodaju majicu s natpisom “Fuck the racession - I’m still rich” koja košta 2.335 dolara (3.235 tko želi crnu), čisti pamuk, proizvedena u Africi. Ako naručite za inauguracijskog vikenda dobijete popust od 4,40 dolara, stoji na jednom portalu. Zaista teško je reći koliko valjda i sam prodavač mora toga da “otpiše”. A jedno je sigurno otpisao - zdrav razum.

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 336 posjetitelja online

Novi komentari