Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // 3. Šujički polumaraton

3. Šujički polumaraton

IspisE-mail Autor Administrator Utorak, 16 Lipanj 2009 14:48

sujicki-polumaraton3.Šujički polumaraton 8.kolovoza (subota) 2009.godine 

Osmog kolovoza 2009 godine upriličit će se treće izdanje Šujičkog polumaratona.

Sportska i atletska manifestacija koja se već sada uspjela nametnuti svojom organizacijom i sportskom kvalitetom.

Polumaraton se trči na relaciji Kupres – Šujica u dužini od 21 km. Sam odabir trase govori o htjenju organizatora da skrene pozornost javnosti i sudionika na povijesna  događanja u ovom kraju.

Polumaraton je veoma dobro prihvaćen od strane natjecatelja i gledatelja.

U pravilu sudjeluje oko 50-ak trkača iz BiH, Hrvatske i Austrije. Nakon utrke u Šujici se priredi svečano proglašenje na centralnoj bini za pobjednike i sve sudionike.

Napominjem kako je sudjelovanje na polumaratonu besplatno te da svaki sudionik dobije prigodnu medalju i majicu sa logom polumaratona.

Nakon utrke i proglašenja upriličit će se zajednički ručak i druženje za sve sudionike. 

Već sada imamo najavu sudjelovanja nekoliko vrhunski atletičara,   Tomislav Brečić (HR) Lovro Kalac  HR  naravno svoj dolazak najavio je i gospodin Bagarić i kao prvi pobjednik startat će i ove godine.

Od ove godine uveli smo i dječju utrku u dužini 1000 metara

Obzirom da cijeli projekt traži dosta financijski sredstava a u pravilu se do sada financirao

privatnim sredstvima, posebno smo zahvalni Općini Tomislavgrad i načelniku gospodinu Vukadinu koji nam je obećao potporu.

Isto tako firma  Xerses d.o.o. Mostar koja je uvoznik i distributer na području BIH dijetetskih i energetskih dodataka prehrani Weider i Nutrition nagradit će pobjednike bogatim sponzorskim nagradama.

A sam pobjednik i pobjednica polumaratona uz bogate robne nagrade provest će vikend u hotelu Adria ski na čajuši što je sponzorski dar gospodina Tomislava Bagarića.

Utrka je organizirana po svim uzusima maratonskih utrka a to znači da kolonu osigurava dva policijska vozila , na začelju kolone je hitna medicinska pomoć sa liječničkim timom,

duž staze osigurane su pet okrijepnih stanica sa vodom i napitcima,svi sudionici trče sa startnim brojevima,sudačka služba je na cijeloj trasi i mjerenje vremena rade educirani suci.

Sve ovo čini Šujički polumaraton već sada veoma popularnom utrkom tako da se već prijavio veliki broj sudionika.

Ovim putem pozivamo sve rekreativne sportaše da nam se pridruže na utrci a sve druge građane da dođu 8. kolovoza 2009 na start utrke u Kupres u 10 sati ili na cilj u Šujicu od 11 sati.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 1191 posjetitelja online

Novi komentari