Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // ODRŽAN 3. ŠUJIčKI POLUMARATON

ODRŽAN 3. ŠUJIčKI POLUMARATON

IspisE-mail Autor Venancije Mihaljević Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2009 08:49

sujica2009

3.Šujički polumaraton održan je u subotu 8.kolovoza 2009.godine. Na startu se okupilo 59 natjecatelja iz četiri zemlje (BiH, Hrvatska, Austrija i Srbija)
Trčalo se na relaciji Kupres -Šujica po magistralnoj cesti. Start koji je bio na 1200 metara nadmorske visine i pri temperaturi od 19 stupnjeva.
Znaka za start  dao je Stjepan Herceg načelnik općine Kupres. Staza je bila asfaltna,valovita a tijekom utrke temperatura se podigla na 26 stupnjeva. Duž staze bilo je postavljeno pet okrijepnih stanica.
Ovogodišnji polumaraton je bio polumaraton rekorda. Oboren je rekord po broju sudionika, a ono što je najvažnije oboren je vremenski rekord maratona koji sada  iznosi (1:15:24),  a čak su prva trojica maratonaca trčala ispod 1:20:00. što nedvojbeno govori o visokoj natjecateljskoj kvaliteti 3.Šujičkog polumaratona.
Pobjednik polumaratona je Goran čegar AK Apatin Srbija sa rezultatom 1:15:24, drugi je bio Tomislav Brečić A.K.Imotski prošlogodišnji rekorder maratona, a treće mjesto osvojio je Lovre Kalac AK Sveti Ante -Poličnik (Zadar).
U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marijana Brečić AK Imotski, ispred dvostruke pobjednice Šujičkog polumaratona Danijele Kune iz Kupresa. Treće mjesto kod žena osvojila je Ana Kresojević AK.Veteran iz Zagreba.
Na cilju u Šujici i kasnije na proglašenju pobjednika sudionike i pobjednike dočekao je i pozdravio veliki broj Šujičana i gostiju.
Organizatori su za sve sudionike pripremili prigodne majice i medalje, a pobjednici su nagrađeni peharima, medaljama i bogatim poklonima sponzora koje im je predao načelnik općine Tomislavgrad gospodin Ivan Vukadin.
U sklopu polumaratona organizirana je i dječja (750m) utrka na kojoj je nastupilo 50-ak djece.
Svi natjecatelji su posebno istakli dobru organizaciju polumaratona, srdačnu publiku i potvrdili su dolazak i za godinu dana.
Polumaratonci i gosti i organizatori su nakon utrke otišli na zajednički ručak u motel Kripton i nastavili zajedničko druženje.

rezultati_sujica2009Sponzori polumaratona:

OPćINA  KUPRES
MOTEL  KRIPTON  -  ŠUJICA
TRGOVAčKI  CENTAR  -  PRODEX, TOMISLAVGRAD
HOTEL  ADRIA SKI  -  KUPRES
TURISTIčKA   ZAJEDNICA   HB   ŽUPANIJE
OPćINA  TOMISLAVGRAD
D.J.  COBRA - ŠUJICA
M.C.  KONJANICI -TOMISLAVGRAD
K.K.  REBRINA  -  KUPRES
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 279 posjetitelja online

Novi komentari