Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Zagoričani na HRT-u

Zagoričani na HRT-u

IspisE-mail Autor Administrator Srijeda, 07 Prosinac 2011 16:53

hrvatska-kronika-2-300x205Hrvatska radiotelevizija (HRT) počela je u svom redovitom programu emitirati emisiju "Hrvatska kronika BiH", iz Dopisništva HRT-a Mostar.

- Hrvatska kronika BiH od 2008. godine emitira se na Satelitskom programu HRT-a, Slika Hrvatske. Emisiju Hrvatska kronika BiH osmislila je, utemeljila, od početka uređivala i danas uređuje zagorička nevjesta, Karolina Vidović-Krišto.

- Kad je 1. studenog 2007. došla u poziciju na mjesto urednice programa Slika Hrvatske, njen prvi programski potez bio je stvaranje emisije o Hrvatima u BiH. Kolege Miljenko Karačić i Žana Mrkonjić odmah su prihvatili njen prijedlog i krenuli su raditi Hrvatsku kroniku BiH za program Slika Hrvatske. Do jeseni 2010. trajali su pregovori da HRT emisiju konačno plasira na svom Prvom programu.

- Dvije godine iz dopisništva  HRT-a u Mostaru u domove Hrvata iz BiH koji žive diljem svijeta odlazila je informacija o Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Reakcije gledatelja bile su pozitivne i nakon nepune dvije godine pokrenuta je inicijativa da emisiju o Hrvatima u BiH gledaju i Hrvati u Hrvatskoj, ali i BiH, odnosno da se emitira na zemaljskom programu HRT-a, izjavila je urednica ove emisije i novinarka HRT-ova dopisništva u Mostaru Žana Mrkonjić.

Po njezinim riječima, prva emisija emitirana je u petak, 19. studenoga, u 15.30 sati, ali je termin emisije promijenjen, pa će se ubuduće prikazivati subotom u 7 sati i 45 minuta.

- Danas smo iznenadili naše sumještane "nenajavljenom" posjetom HRT-a. Povod njihove posjete je bio postojanje naše web stranice. Prema riječima same urednice Žane Mrkonjić, prilikom odabira tema za svoju emisiju, odlučila je posjetiti internet stranice vezane uz Livno i livanjski kraj, pošto dugo vremena nije rađen prilog iz Livna. Između ostalih, posjetila je i zagoricani.com. Prelistavajući naše stranice oduševila se viđenim i odlučila je posvetiti par minuta u emisiji i našem selu. U dogovoru sa uredništvom napravili smo obilazak sela. Što smo snimili i kako smo sve to napravili, pogledajte u subotu na HRT1 u 07.45. u emisiji Hrvatska kronika u BiH.

Sve emisije možete pogledati na linkovima ispod
hrvatska-kronika-1-625x75

slika-hrvatske-468x60.matis

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 319 posjetitelja online

Novi komentari