Ti si ovdje : Home // Novosti // Humor // Pismo sinu

Pismo sinu

IspisE-mail Autor Venancije Mihaljević Utorak, 05 Veljača 2008 11:00

smijehDragi moj sine Mate,

Evo ti pišem ovo pismo da znaš da sam živa. Pišem ti polako, jer znam da nemožeš brzo čitat.

Ne bi prepoznao kuću kad bi došao, jer smo se preselili. Adresu ti još nemogu poslati, jer su bivši stanari odnjeli brojeve sa sobom na svoju novu kuću da nebi morali mjenjat svoju adresu.

Nova kuća ima odličnu veš mašinu, ali neradi dobro. Jučer sam ubacila oprati dvije tatine košulje i onaj zeleni šorc, povukla sam lanac i roba je nestala.

Tata je dobio novi posao. Ima pod sobom 500 ljudi. On je sad grobar tu u selu. I  kad smo kod toga, da znaš da smo konačno ukopali ujku Jozu.

Kad smo se selili, pronašli smo ga u ormaru gdje se skrio još onog Božića kad nas je pobjedio u sakrivanju.

Šta da ti još pričam? Sjećaš li se strica Blaža? Onaj što se uvijek falio da je brži od susjedova bika? E, sad znamo da nije!

Prošli tjedan se udušio tvoj kum u kaci sa rakijom. Više njih ga je pokušalo spasiti, ali on se nije dao. Tri dana smo vatru gasili kad smo ga kremirali.

A ujna Ruža? Njoj je sve suprotno neg meni. Ona kad pije kavu, ne može spavati, a ja kad spavam, nemogu pit kavu.

Neki dan smo išli u onu novu trgovinu što su otvorili u našem selu, nestalo struje baš kad smo se vozili na pokretnim stubama. Tri sata smo čekali da se ponovo pokrenu. A onda je tvoj bratić Jozo zatvorio izvana vrata auta i ostavio ključeve unutra, pa smo svi mi u autu morali čekat još dva sata dok je on donio rezervne ključeve od kuće.

Jako nam fališ, a naročito od kako si otišao. Moraš nam pisati kako ti ide s tvojom novom curom strankinjom.

Nemožeš zamisliti kako smo se svi obradovali kad si nam ono rekao da si u krevetu s tom Hepatitisom. Šta je ona iz Grčke?

Ovo ti pismo šaljem po Marku, sutra putuje u Njemačku. Oćeš ga moć dočekat na stanici? Ako vidiš strinu Maru, lijepo je pozdravi, a ako je nevidiš, nemoj je pozdraviti.
 

Voli te tvoja mama,

Luca

P.S. Htjela sam ti poslati sto maraka, ali sam već zaljepila kovertu.

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 573 posjetitelja online

Novi komentari