Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // ZAGORIčANI - GRADSKI DEPONIJ ZA SMEćE

ZAGORIčANI - GRADSKI DEPONIJ ZA SMEćE

IspisE-mail Autor Administrator Utorak, 10 Lipanj 2008 13:06

deponija_stupe


Posljednjih mjesec dana, grad Livno, odnosno komunalci grada Livna imaju problema sa odvozom i zbrinjavanjem smeća.
Problem je nastao kad su mještani sela Priluke zabranili odvoz smeća na "privremenu" lokaciju na Korićini. Kada su na tu lokaciju bacane strvine domaće stoke koja je bila eutanazirana zbog bruceloze, a koje nisu na adekvatan način zbrinjavane.

Zbog toga je na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Livna održanoj 27.svibnja usvojena je odluka kojom je izabrana privremena lokacija za odlaganje komunalnog otpada u čaprazlijama, a u međuvremenu JP "Komunalno" je odvozilo komunalni otpad također u čaprazlije i to na privatnu parcelu Dušana Maljkovića koji je nakon 15 dana odustao od dogovora s općinom zbog pritiska mještana čaprazlija.

Također zbog negodovanja mještana čaprazlija livanjska općina je morala odustati i od izgradnje privremene deponije u istom selu, a posljedica svega su opet bile hrpe smeća diljem grada.

Kako smo saznali općina Livno je pronašla novu lokaciju za privremenu deponiju i to na području lokaliteta Stupe, točnije preko puta "budućeg staračkog doma" i udaljenu oko 700 metara od izletišta Crna Stina. Prema našim informacijama suglasnost za odlaganje otpada na toj lokaciji je dalo desetak mještana tog zaseoka koji se nisu savjetovali niti s ostalim mještanima niti s vlasnicima okolnih parcela.

Nakon ovih saznanja nekolicina mještana je odlučila fizički onemogućiti daljnji dovoz komunalnog otpada što su i učinili.

Trenutačno, iako još nepotvrđeno, informacija je kako djelatnici JP "Komunalno" pregledavaju teren na području Borove Glave. Točnije jedan dolac. Mještani Zagoričana su zabrinuti pribojavajući se kako bi na tom području uskoro mogla osvanuti nova privremena deponija komunalnog otpada.

Više o ovom problemu možete pronaći na www.livno-online.com
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 305 posjetitelja online

Novi komentari