Ti si ovdje : Home // Priče // Vaši tekstovi // Sveti Leopold Bogdan Mandić II

Sveti Leopold Bogdan Mandić II

IspisE-mail Autor Administrator Petak, 11 Svibanj 2012 00:00

sv_leopoldOBAVIJEST: Sutra, 12.5.2015 (utorak) u 18.00 sati, služiti će se misno slavlje u Zagoričanima povodom spomendana zaštitnika crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića.

radna_sobaJoš par rečenica o našem Sv. Leopoldu koje su bitne za upoznavanje njegovog svećeničkog života i odnosa prema vlastitom narodu i domovini.
Sav svoj život, rad, teškoće i žrtve prikazao je Bogu sa željom da se ostvari kršćansko jedinstvo u jednoj Kristovoj crkvi. Uvijek je čeznuo da kao svećenik djeluje u svojoj domovini. Izjavljivao je: "Moje srce je s onu stranu mora!" i "Ja živim za svoj narod. Molite blaženu Gospu, da mi isprosi milost, da kada ispunim svoje poslanje u Padovi, mogu ponijeti svoje bijedne kosti među svoj narod, za dobro njihovih duša."
Propovijedao je i umro u Padovi služeći braći po Sakramentu pomirenje s Bogom u ispovjedaonici. Živio je kreposno te su ga već za života smatrali svecem, a još više poslije smrti. Blaženim ga je proglasio papa Pavao VI., 2. svibnja 1976., a svetim papa Ivan Pavao II., 16. listopada 1983. godine.
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 1542 posjetitelja online

Novi komentari