Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Bome je "dobro" otpočelo!!!

Bome je "dobro" otpočelo!!!

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Četvrtak, 15 Siječanj 2009 04:20

mislioci Odmah iza Nove godine tema broj jedan: plin. Dok se Rusi i Ukrajinci natežu ko će ga kome smjestiti, pola Europe, ili bolje rečeno onaj njegov siromašniji dio, navlači debele kapute i deke, kupuje grijalice i moli Boga da mu ne smrzne dizel u rezervoaru, kao recimo u našoj zemlji. A lako je njima, vodka njih brzo zagrije. Sve u svemu open end. Neće dugo trajati pa se o tome bude opet pisalo i naravno puhalo u promrzle prstiće…

U Palestini, odnosno Pojasu Gaze, Izrael dere po svome. Nikome nije ni nakraj pameti da usvaja neke bezvrijedne (odlučne) rezolucije, kao što smo to do sada naviknuli. A pritisci da se sve obustavi su toliko jaki da ti se odmah tresu zubi. Ovaj put svi pokazuju prstom na krivca - Arapi. Zanimljivo. Ni u slijedećih 200 godina ne će se tu drugačije odvijati. Garantirano.

U Njemačkoj političari sretni. Opet usvojili neki program za oživljavanje gospodarstva. Samo caka je u tome što će love biti manje nego što bi si svako rado htio. Najprije nam od početka godine drmnu znatno veće izdavanje za zdravstveno, da bi jedva dva tjedna kasnije na velike uši proklamirali da će nam isti spustiti za tu i tamo nešto. Ali fora je da je mjesečni iznos za većinu veći nego što je bio na kraju prošle godine. To toliko o zamućivanju pameti. Ima još nešto i siće, a naspomenuti je da kid, na novonjemačkom dijete može računati jednokratno s 100 eura, a onaj nadraži im kid, tj. auto 25 puta više. Poštenije nemože biti.

A i u domovini isto problemi oko zdravstva. Te dopunsko, te participacija, te ovo te ono. Malo tko može sve to da razabere. Sve skuplje a ništa puno bolje. Teško i da bude dok imamo, kako kažu, jedan od lošijih sustava u Europi i ovakav način vrjednovanja vlastitkog zdravlja. To recimo nimalo ne zanima mnogobrojne koji u hrvatskim kladionicama (preko 2500)  godišnje ostave četvrtinu prihoda zdravstva. Nije se ni čuditi, jer ni društvo izgleda kocku ne smatra javnozdravstvenim problemom.

“Tisak iz Hitlerova vremena ponovno na njemačkim kioscima” stoji u jednoj naslovnici. A što je tu čudno? Na televiziji nam se već godinama skoro svakodnevno vrte filmovi iz njegovog doba. Okejjj samo slika, za ton su se pobrnuli drugi. A džaba ni to nije.

Dok u Njemačkoj to rade medijski, Ameri iz protesta šalju poštom stare cipele u Bijelu kuću.  Svako na svoj način se obračunava s svojom dalekom  i bliskom prošlošću, moglo bi se reći.

U Hrvatskoj pripreme za SP u rukometu. RTL svojim gledateljima već tjednima probija mozak s tim događajem. O nekim dvoranama će nakon svega toga biti opet govora, tako da će moto tog  prvenstva  naknadno glasiti “Vrijeme je za rukomet obračun i saniranje”.

Iz zemljice Bosne i Hercegovine na granici kod Imotskog čitamo da je tip švercao mrtvog vuka, odnosno vučicu. Sasvim “normalna” stvar, moglo bi se reći. Nenormalno je da ju je jedna novinarka proglasila bosanskom. Eee pa nemože to tako s Hercegovcima, ili kako joj jedan tip u komentaru napisa “Dabogda joj se djeci gradivo u školi nakupilo…”

Slovenci nam, eto skoro svaki dan trube da su u pravu i da Hrvašku toliko “vole” da joj moraju blokirati put u EU. Hrvati ne će na takvu “ljubav” uzvratiti bojkotom Mercatora i slovenskih proizvoda. Ma nisu ludi. Svoju će im zahvalnost, po mnogima, pokazati raznim “začinima” kad nas budu posjetili na ljeto. Ako Bog da.

A ako ne da, onda znamo da su za sve odgovorni mudžahedini. Da, da, tako je rekao feldmaršal s turbanom na glavi. Citat: “Kriza je zasluga mudžahedina”. Eto, za sve se nađe krivac. Vrijeme je da se Rusi i Ukrajinci isto napokon “dogovore” oko tog pitanja.

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 309 posjetitelja online

Novi komentari