Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Radovi na Križevcu

Radovi na Križevcu

IspisE-mail Autor Dubravko Suša Petak, 09 Listopad 2009 21:05

asfaltiranje_kriza Jedna lipa vijest vezana za Križ na Bunarima! Budući da traje rekonstrukcija magistralne ceste Kupres-Livno, koja prolazi naposredno uz Križevac, iskrsla je ideja da se oproba nekako izrealizirati, pomalo i na prvi mah skoro neizvediva akcija - asfaltirati makar dio puta do Križa, onaj dio uzbrdo, koji je i najugroženiji. Jer ga svake jeseni i zime oborinske vode raskopaju i svaki put je teže i teže osobnim autima izići do Križa. Zahvaljujući jednom našem sumještaninu (kojega neću imenovati jer znam da on to i ne želi) i zahvaljujući njegovim relacijama i lobiranjima spram nekoliko firmi koje izvode radove rekonstrukcije ceste, dobili smo čvrsta obećanja da će nam donirati i ugraditi nekih dvjesto metara puta. Prije desetak dana odrađeni su pripremni radovi na trasi, tipa nasipanja  materijala (strugani asfaltni materijal, idealan za podlogu!) i "zatezanja" trase puta, samo se čekao taj obećani asfalt, a koji je danas napokon i ugrađen!

   Sad se lipo do Križa može doći i najluksuznijim autom, a mora se priznati da je i pješke puno lakše izići i zapaliti svijeću za sve poginule i nestale hrvatske vojnike u čiju spomen je i podignut ovaj Križ.

     I na kraju, moramo se najiskrenije zahvaliti firmama koje su nam donirale i ugradile asfalt do Križa, a to su: STRABAG, LIVNOPUTOVI, CESTE HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE I PZC SPLIT.
  
krievac001krizevac002krizevac003








krizevac004krizevac005krizevac006
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 311 posjetitelja online

Novi komentari