Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Filip Mihaljević vodeći strijelac Prve HNL juniora

Filip Mihaljević vodeći strijelac Prve HNL juniora

IspisE-mail Autor Administrator Srijeda, 13 Siječanj 2010 10:00

mihaljevic-vecernjiNakon 16. odigranih kola u jesenskom dijelu natjecanja Prve HNL kadeta i juniora, vodeći strijelci su Filip Mihaljević (Dinamo) i Marko Livaja (Hajduk).
Marko Livaja je u kadetskoj konkurenciji nastupio na 14 utakmica (8 odigrao u cijelosti) i postigao čak 18 pogodaka, 6 više od prvog pratitelja na listi strijelaca Ante Živkovića (Šibenik).
U juniorskoj konkurenciji vodeći strijelac je Filip Mihaljević koji je nastupio za momčad Dinama na svih 16 utakmica (samo 3 odigrao u cijelosti) i postigao 16 golova, 7 više od drugoplasiranog Franka Bilavera (Zadar).

Na ukupno 128 odigranih utakmica u kadetskoj konkurenciji postignuto je ukupno 368 pogodaka (2,87 po utakmici) dok su juniori na istom broju odigranih utakmica postigli 8 pogodaka manje (2,81 po utakmici).
Natjecanje Prve HNL kadeta i juniora nastaviti će se utakmicama 17. kola koje su na rasporedu 28. veljače 2010. godine, a prvenstvo će završiti 30. svibnja.


dinamo_mihaljevic
Gornji red: trener Dinko Jeličić, Oliver Zelenika, Frano Mlinar, Mislav Komorski, Miran Kraljević, Blaž Pažin, Matija Jankulica, Mirko Baučić, Kristijan Kahlina -Srednji red: trener Krešimir Šoš, Filip Mihaljević, Alex William Molano, Nikola Jurčević, Filip Vukić, Karlo Belak, Filip Šćrbec, Robert Štrkalj, Mario Šitum -Donji red: trener Damir Ferenčina, Ivor Horvat, Karlo Bručić, Vedran Jurjević, Petar Franjić, Marko Dabić, Danijel Marić, Filip Samardžić, Borna Vinčić







Prvi radni dan Modrih, osim samoga treninga podno maksimirskoga juga, obilježilo je i obraćanje trenera Dinama Krunoslava Jurčića novinarima u sklopu kojega je progovorio o skorašnjim pripremama, stanju igrača te očekivanjima od svoje momčadi.

Momčadi koju je ovih dana napustio jedan od njenih najboljih igrača, Dejan Lovren.

- Tužan sam što Lovren odlazi, no s druge strane sam ponosan jer jedan naš igrač potpisuje za tako moćan klub. To je priznanje i meni - rekao je Jurčić te se okrenuo ciljevima Dinama.

- Odraditi kvalitetne pripreme i osvojiti dvostruku krunu, to je naš cilj.

Modri će do 18. siječnja trenirati u Zagrebu, a nakon toga odlaze u Međugorje. Ondje će ostati do 26. ili 27. siječnja, ovisi o utakmici sa švicarskim Baselom koja bi se trebala održati 29. siječnja, no potvrda se još čeka. Nakon par dana u Zagrebu po povratku iz Međugorja, Dinamova ekipa pripreme nastavlja u Turskoj u koju odlazi 31. siječnja. Ondje će Modri u prijeteljskim susretima odmjeriti snage s sjapanskom Hirošimom, rumunjskom Clujom, Moskvom, poljskim Lechom i češkim Teplicama.

A što se novih lica u Dinamovoj momčadi tiče, osim Dode, Jurčić je nabrojao i nekoliko igrača iz mlađe selekcije.

- Momčadi smo još priključili Mihaljevića, Šituma i Mlinara, a iz Lokomotive su stigli Antolić, Vrsaljko i Vidaković. Na pripreme s nama ide i Turina koji će biti ispomoć u nedostatku vratara Butine. Turina će nama pomoći da što kvalitetnije odradimo pripreme, a mi ćemo mu uzvratiti tako da ćemo mu pomoći u pronalasku novog aranžmana. Papadopoulos i Suarez će trenirati odvojeno - objasnio je Jurčić zadovoljan novim mladim igračima u momčadi.

- Sretan sam što smo osvježili ekipu i doveli mlade igrače koji će promijeniti krvnu sliku naše momčadi.

Jurčiću je posebno drago što Cufre ostaje u Dinamu.

- Drago mi je što Cufre ostaje. Mnogo nam može pomoći – zaključio je Kruno kojemu je za oko zapeo i Bagarić, a Domagoja Vidu bi, također, priznaje htio vidjeti u svojim redovima.

- Koliko znam klubovi se još nisu ništa dogovorili. Zamjena za Lovrena nam trenutno ne treba, no na ljeto kada krenu europski kupovi svakako će nam trebati još jedan stoper.

Naposljetku, valja napomenuti kako je Dinamova pripremna utakmica u Drinovcima zakazana za 19. siječnja otkazana zbog poplavljenog terena, pa će prve utakmice Modri odigrati na turniru u Gabeli 23. i 24. siječnja.




Više na:
 - www.nogometnaskola-dinamo.hr
 - www.prva-hnl.hr
 - www.nk-dinamo.hr

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 329 posjetitelja online

Novi komentari