Ti si ovdje : Naslovnica

"Kamen na kamenu i malo škrte zemlje. Mjesto u kakvom bi trebala odrasti sva djeca na svijetu."

Zagoričani su najviše selo livanjskog kraja. Nalaze se na nadmorskoj visini od 920 m pa na više. Kuća Drage Ivkovića - Jole (bojkića kuće) je vjerojatno na n/v preko 970 m. Smješteno je ispod Grede koja izgleda kao obrva koja se pruža od Livna do Borkove grede iza koje se pruža prostrana planinska visoravan Kruzi, gdje žive  livanjski "Divlji konji ". Zajedno s obližnjim Potočanima, (čiji se jedan dio i danas naziva Podgreda) u 18. st. označavat će se toponimom Greda. Smješteno je 8 kilometara istočno od grada Livna uz magistralnu cestu prema Šujici i Kupresu.

Osoba godine

IspisE-mail Autor Administrator

zarko_ivkovic_vecernji2013Večernjakov izbor: Tko je osoba godine?

Tko je osoba godine odlučivalo se, uz glasove čitatelja koji su mogli svog kandidata izabrati u anketi do 19. prosinca 2013.godine, u podne, 11 članova žirija Večernjeg lista, koji su, u skladu s kriterijima i pravilima za izbor Večernjakove osobe godine.

Ovo je treći put zaredom da Večernji list bira osobu godine. U prvom izboru, 2011., pobijedio je državni odvjetnik Mladen Bajić, a lani je pobjednik bio general Ante Gotovina. Ovogodišnjeg laureata proglasit će u siječnju 2014.godine

Naravno, nama je to još zanimljivije kada znamo da je jedan od istaknutijih članova u svemu ovome i naš sumještanin Žarko Ivković, koji je predsjednik žirija.

Više o svemu pogledajte u prilogu HRT-a.

Žarko Ivković, izvršni urednik Večernjeg lista | Foto: Petar Glebov/PIXSELL


POGLEDAJTE VIDEO >>> 

hrt_logo_USKI

&

 

 

 

{mp3}pixies_bonemachine{/mp

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

komentari slike

Online

0 korisnika i 3534 posjetitelja online

Novi komentari