Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Vukovi i divlji konji

Vukovi i divlji konji

IspisE-mail Autor Administrator Nedjelja, 16 Veljača 2014 19:32

konji_wilde_2014" U planinama gdje su se nekada borili, bosanski veterani danas brane krdo divljih konja i pronalaze novu vrstu slobode za sebe. "

Kad se ratni dopisnici premjeste na njihov novi sukob, osobna borba tek počinje za one što je ostavio iza sebe. Ovo je bolna istina preživjelih u bosanskom ratu. Na sreću za neke u malom planinskom gradu Livnu, prijateljstvo je poraslo, dajući zajednici marginaliziranih braniteljima put do ponovnog rođenja .

Kao paravojni borac u dobi od 20.godina, Lija je sada na čelu "Vukova", moto banda koja podsjeća na "Paklene Anđele" ali kao gruba slika . Ova divlja čast Vukova, pod njegovim vodstvom, postali su humanitarna sila za dobro u Livnu. Jedna misija obilježava njihov duh više nego bilo koja druga . U planinama, gdje su se nekada borili, oni sada imaju tendenciju i brane krdo divljih konja koje je društvo smatralo suvišnima. Surova sredina, krivolovci i urbanizacija neprestano ugrožavaju krdo i to nije lagan put, Vukovi odlikuje to da kontroliraju svoju sudbinu i preživljavaju, zajedno s konjima, kao i rat koji se čini da nikada ne završava.


WILD je oduševljen putovanjem i otkrivanjem kako Vukovi pomažu drugima, kao i 250 divljih konja koji ih iznova podsjećaju na to što znači biti slobodan .

&

Komentari (1)add comment

Drago Mihaljević said:

Drago Mihaljević
...
Nisu to bili samo bosanski borci nego i hercegovački. Nisu se borili samo za Bosnu, nego i Hercegovinu, bolje bi bilo reć Hercegbosnu
February 18, 2014

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 108 posjetitelja online

Novi komentari